3…2…1..KRENULE SU RADIONICE O DEČIJIM PRAVIMA

Nakon treninga za trenere/voditelje, kreiranja priručnika po kome će raditi, kao i temeljne selekcije učesnika, otpočela je i realiazacija radionica o dečijim pravima i akcionom planiranju. Tokom projeka je planirano da se odži ukupno 96 radionica, po 12 radionica u ukupno 8 gradova, na kojima će biti obradjene teme iz oblasti prava deteta, Trećeg opcionog protokola uz Konvenciju o pravima deteta i akcionog planiranja.

Cilj radionica je da deca i mladi steknu znanja iz oblasti prava deteta kako bi se osnažili i radili na promociji i zaštiti prava deteta u svojim zajednicama.

Interesovanje za učešće na radionicama je bilo veliko, a već na prvih nekoliko radionica u gradovima gde su održane je primećen znatan entuzijazam učesnika. Radionice će trajati do sredine novembra, a paralelno sa njima će se u narednom periodu realizovati storytelling treninzi i dva konkursa – konkurs za logo kampanje i konkurs za kratku priču.

Projekat „Dečija prava u priči i praksi“ realizuju u partnerstvu Otvoreni klub i Centar za kreativni razvoj iz Knjaževca, uz podršku saradnika iz još 6 gradova u jugoistočnoj Srbiji, a podržava ga Delegacija EU u Republici Srbiji, kroz EIDHR program.

vest12

vest11