Uspešno održan trening za trenere


Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /www/webvol6/c3/crgaqct643jsqce/decijaprava.oknis.org.rs/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Nakon prvog sastanka koordinatora na projektu “Dečija prava u priči i praksi” na kome je predstavljen projekat, njegovi ciljevi i plan aktivnosti, koji su i usvojeni od strane prisutnih lokalnih koordiantora i projektnog tima, i na kome su utvrđeni kriterijumi za izbor učesnika aktivnosti u projektu, potpisan je i Memorandum o saradnji između svih 8 organizacija koje su uključene u projekat.

Naredna aktivnost na ovom osamnaestomesečnom projektu je bio trening za trenere o pravima deteta i Trećem Opcionom protokolu uz Konvenciji o pravima deteta – OP3 CRC koji je održan početkom juna u trajanju od 3 dana uz prisustvo 16 učesnika. Pored tema koje su uključivale uvod u koncept prava deteta i obrađivanje same Konvencije o pravima deteta, učesnici su imali prilike da obrade i neka posebna prava iz Konvencije. Takođe, na treningu su pomenuti prvi i drugi opcioni protokol a posebna pažnja je obraćena na Treći opcioni protokol i mehanizme zaštite prava deteta na lokalnom i nacionalnom nivou.

Trening je imao za cilj da kod učesnika poveća nivo znanja iz navedenih oblasti i razvije veštine držanja radionica sa grupama dece i mladih. Ono što je najveća dobrobit u toku treninga je to što su učesnici treninga koncipirali set radionica koje će biti deo priručnika i koje će se od jeseni 2016. realizovati u 8 gradova sa grupom dece.